lauantai 4. lokakuuta 2014

Kandy



Perillä ollaan! Ollaan oltu jo perjantaista lähtien Kandyssa, Sri Lankan toiseksi suurimmassa kaupungissa. Majoitutaan SCI-järjestön tiloissa hieman kaupungin ulkopuolella, minkä yhteydessä on myös Blue Rose-niminen koulu kehitysvammaisille. Vastaanotto on ollut hyvä ja Kandy on sympaattinen kaupunki kumpuilevassa ylänkömaisemassa. Ilmasto on trooppisen kostea; lämpimämpää kuin Suomessa, muttei niin kuuma kuin rannikolla.



Täytyy olla jo jonkin sortin ennätys, että onnistuu sairastumaan vatsatautiin jo Suomen rajojen puolella; Ossilla alkoi raju oksennustauti keskiviikkona. Onneksi päästiin torstai-aamuna matkaan, mutta Rooman suunniteltu päivävisiitti jäi lentökentälle. Colombon lentokentältä otettiin bussi Colombon keskustaan, ja sieltä valittiin Luxury bus kohti Kandya. Harmi ettei tullut otettua kuvaa "luksusbussista" :D Bussissa alkoi Mintun oksentelu, mutta loppumatka 3,5 h ajomatkasta taittuikin sitten taju kankaalla.

Kuultiin Suomesta, että vatsatauti oli iskenyt myös muihin perheenjäseniin. Eli emme syytä pelkästään matkajännitystämme oireilusta.


Lauantaina (13 tunnin yöunien jälkeen) lähdettiin katsastamaan Kandyn keskustaa. Blue Rosessa vapaaehtoisena työskentelevä David, espanjalainen kaveri, lähti mukaan. David esitteli meille kaupunkia espanjalaiseen tyyliin, joka jättää jopa suhteellisen aktiiviset paikalliset tuijottamaan suu auki höpötystä. Kaikki tämän katalaanin jutuista ei auennut, mutta hyvä keikka se oli ja nähtiin upea buddhalainen temppeli. David jatkoi itse kasuaalisti viikonlopuksi Malediiveille ja tulee tiistaiksi takaisin vapaaehtoishommiin. Illalla järjestön majoitustiloihin oli saapunut seitsemän tanskalaista parikymppistä vapaaehtoistyöntekijää, joiden kanssa lähdetään ensi viikoksi saaren pohjoisosaan ekofarmille. Yhteinen keskustelun aihe meillä on ainakin wi-fin päivittäisestä toimivuudesta :D








Viidakossa suhisee, apinat kolistaa ja vettä sataa. Palataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti