torstai 27. marraskuuta 2014

Onnistunut varainkeruu - ja pari irtiottoa

Viimeisin viikko on ollut erityisen sateinen. Ollaan vietetty lähinnä aikaa sisätiloissa. Olemme aika paljon laittaneet poikia piirtämään - hyvää vaihtelua marmorikuulien neppailulle ja yleiselle painimiselle.

Aruna & komppania

Kerrotaan tähän väliin myös parista viime viikkojen aikana vierailemastamme paikasta.

Vietettiin jokunen viikko sitten yksi viikonloppu Kalpitiyassa länsirannikolla. Paikka on suosittu kitesurffaajien keskuudessa ja otollinen myös delfiinien bongaukseen. Päädyimme Kitesurf paradise resort-nimiseen paikkaan, joka tarjoaa sekä teltta- että bungalow-majoitusta. Valittiin bungalow, koska haluttiin luksusta eikä hinta ollut paha kahdelta yöltä. Ei koitettu kitesurffia tuulen puutteessa, sen sijaan syötiin hyvin, tehtiin veneretki ja nähtiin paljon delfiinejä, snorklattiin keskellä merta olevalla koralliriutalla (vasta tultuamme takaisin veneeseen kuulimme, että riutalla on reef sharkeja - onneksi ei nähty), supppailtiin, melottiin kajakilla ja pesetettiin pyykkiä (!!).







Toinen kohteista oli helposti yksi hienoimmista jutuista koko reissun aikana. Keskellä tasankoa kohoava majesteettinen 200 m korkea kivi - Sigiriya - on yksi Sri Lankan klassisimmista turistikohteista. Käytiin tsekkaamassa tämä kohtuullisen lähellä - parin tunnin ajomatkan päässä - sijaitseva nähtävyys viime viikolla. Tämä "kivi" on itseasiassa tulivuoren sisällä ollut jähmettynyt laava, jonka ympäriltä itse vuori on aikojen saatossa murentunut. Kiven huipulla sijatsi vuosina 477-495 palatsi, jonka tarina on  mielenkiintoinen ja sen voi lukea täältä. Mukavaa vaihtelua, kun tyypillisesti täällä kohteet rakentuvat uskonnon ympärille, tässä sen sijaan päällimäisenä on juonittelu, rikkaudet ja vallanhimo.  Palatsikokonaisuuteen kuului muinoin jopa kiven kylkeen hakattu massiivinen leijonafiguuri. Vierailijat kiipeävät kiven päälle portaita pitkin 1200 askelmaa. Hiki virtasi ja syke nousi ylös noustessa, mutta huipulle päästyä ihana tuulenvire ja maisemat palkitsivat. Pelottava, mutta eeppinen ja mieleenpainuva kokemus!






Aloitimme viikko sitten keräyksen auttaaksemme orpokodin uusien, kipeästi kaivattujen makuuhuoneiden valmistumisessa. Voimme nyt iloisina todeta, että saimme kasaan 511 euroa, joilla kävimme orpokodin johtajan Arunan kanssa ostamassa 25 säkkiä sementtiä sekä neljä pientä kuorma-autolavallista hiekkaa, kiviä ja kivipölyä. Ei näillä vielä kuuhun mennä, mutta ison kasan tiiliä kylläkin. Kiitos ja kumarrus kaikille keräykseen osallistuneille, olemme toooosi ylpeitä teistä!

Sementtisäkit valmiudessa. Kunhan sateet hellittävät, niin loputkin materiaalit saadaan perille ja tiilien valmistus alkaa.
P.s. Aruna on luvannut laittaa orpokodin naamakirjasivulle (House of Light Sri Lanka) kuvia sitä mukaan, kun projekti etenee.


P.p.s. Laitamme tänään postiin (omaan piikkiimme) teille kaikille lahjoittaneille myös pienet lahjukset, toivottavasti saapuvat perille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti